Medische Tatoeages


Dermografie, dermopigmentatie, of medische tatoeage, heeft zijn ontstaan te danken aan permanente make-up. Het is een vorm van tatoeage, alleen de naald, techniek en samenstelling van pigmenten verschillen van elkaar. Het is een medische toepassing door pigmenten in de huid aan te brengen. De techniek is om onvolmaaktheden zoals littekens en pigmentloze huid (vitiligo), brandwonden, kaalheid ( vb: alopecia areata), te camoufleren.

Tevens is deze techniek geschikt na een chirurgisch ingreep om borst-en tepelhof te reconstructueren te wijten aan vb: borstkanker. Een hazenlip kan men bijvoorbeeld een mooiere mondcontour reconstrueren en de littekenvorming van de operatie camoufleren.

Het is een dermatografische ingreep die tot tegenstelling met een tatoeage niet levenslang zichbaar blijft en dient na enkele jaren bijgekleurd te worden.

Het is van belang dat de behandeling hygiënisch en veilig wordt uitgevoerd. Wij hanteren de normen die zijn opgesteld door reglementering van tatoeages van Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu. Onze specialiste heeft het diploma "allround Permanente Make-Up specialist" met specialisatie in tepelcorrectie en littekencamouflage behaald.

Onze specialiste zal altijd de nodige voorlichting en correcte nazorg bieden, betreffende controle en eventuele nabehandelingen. Dermatografie helpt U zich mooier en beter te voelen.

Het is aan te raden tot 12 maanden te wachten na het ontstaan van een litteken voor men over gaat tot pigmentatie!

Zie ook:
Wat is dermografie?
Borst-en tepelhofcorrectie
Litteken camouflage
Lipcorrectie
Pigmentloze huid (vitiligo)