Uw Behandeling


Van intake tot resultaat

Het eerste gesprek is een intake-gesprek, het dient als kennismaking gesprek, de mogelijkheden worden uitvoerig met U besproken en wat u eventueel kan verwachten. U krijgt dan een beeld van het uiteindelijke resultaat, de duur en het aantal behandelingen. Tevens worden de kosten met u besproken. Een goede voorbereiding vóór de behandeling is noodzakelijk, U weet dan ook hoe de behandeling zal verlopen, wat men voor nazorg dient te doen, ...

In sommige gevallen worden de kosten door uw verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Dit is afhankelijk van de afspraken die u met de maatschappij heeft gemaakt.

Een kleurentest wordt altijd bij de eerste behandeling uitgevoerd, zo krijgen wij inzicht hoe het pigment in de huid opneemt en eventuele allergie uit te sluiten. Doordat de huid uit verschillende kleuren is opgebouwd, zijn meerdere behandelingen nodig om de juiste kleur te krijgen.

Na de behandeling wij leggen U uit hoe U thuis de naverzorging kan verderzetten, en de instructies wordt U eveneens schriftelijk meegeven.

Afhankelijk van de behandeling is soms aan te raden om steeds de huisarts of specialist op de hoogte te brengen van de behandeling. Indien nodig zullen wij met deze contact opnemen.


Wat moet u niet verwachten

Een litteken is een blijvend letsel, u moet dus geen volledige genezing verwachten. De opbouw van de huid is meestal gewijzigd. De pigmentatie en de genezing van de huid zal ook op een andere manier verlopen als bij een normale pigmentatie. We trachten het litteken en het omliggende weefsel in een zo gezond mogelijke staat te brengen en te pigmenteren zodat het uitzicht zo natuurlijk mogelijk wordt.


Zie ook:
Wat is dermografie?
Borst-en tepelhofcorrectie
Litteken camouflage
Lipcorrectie
Pigmentloze huid (vitiligo)